Άρθρα

Μεγάλα ωράρια εργασίας & ισορροπημένη διατροφή. Συνδιάζονται; [part2]

Πρέπει λοιπόν στις 8πμ να φύγεις για την δουλειά. Τί κάνεις; Έχεις οργανωθεί από τις προηγούμενες μέρες:

Προετοιμασία γευμάτων ανα 2 μέρες (ή ανά 3 ανάλογα την ποσότητα). Εφόσον έχεις αποφασίσεις ότι θα αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, η διάθεση 1 ώρας 3 φορές  την εβδομάδα για προγραμματισμό των επόμενων 2 ημερών είναι μικρό τίμημα. Από την άλλη, επειδή είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ οργάνωσης και ψυχαναγκασμού, ας μείνουμε σε ό,τι είναι απαραίτητο και εφικτό τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, μπορείς να μαγειρεύεις κανονικά γεύματα αλλά σε μεγάλες ποσότητες κάθε Κυριακή – Τετάρτη – Παρασκευή.

Διαχωρισμός μερίδων*. Ιδανικά, η Κυριακή θα μπορούσε να αποτελεί την μέρα όπου ετοιμάζεις τα snacks των 5 προσεχών εργάσιμων ημερών.

‘Φορητά’ snacks μικρού κόστους και ευρέως διαθέσιμα είναι π.χ. φρούτα και οι χυμοί τους (αν και φυσικά προϊόντα μπορούμε σε αυτή την περίπτωση να τα τοποθετήσουμε σε αυτή την κατηγορία), κουλούρι Θεσ/νίκης, κριτσίνια ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών, τοστάκια και πολλά άλλα για τα οποία έρχεται σύντομα νέο post!

Αν ο επαγγελματικός σου χώρος διαθέτει κουζινάκι ή ψυγείο εκμεταλλεύσου το. Αποθήκευσε τα γεύματά σου εκεί, και ζέστανέ τα όποτε χρειάζεσαι.

 

Σε περίπτωση που η δουλειά απαιτεί να είσαι στον δρόμο όλη μέρα:

Εφάρμοσε τα παραπάνω αλλά προσπάθησε να δίνεις στον εαυτό σου τουλάχιστον 15′ παύσης, όπου θα αφήνεις ό,τι κάνεις και θα αφιερώνεσαι στο φαγητό σου αποκλειστικά.


 *Αναζητώντας στο pinterest ιδέες για γεύματα που μπορείς να προετοιμάσεις, μπορείς να βρείς πληθώρα προτάσεων. Μερικές βέβαια τείνουν στο όριο του ψυχαναγκασμού που λέγαμε, κάποιες είναι πιο αξιόλογες. Όπως και να 'χει, μπορείς να δεις ενδιαφέρον εδώ.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Scroll to Top