τρόφιμα-passepartout. Βρές τα τρόφιμα που καταναλώνετε σαν οικογένεια σχεδόν καθημερινά και αρέσουν σε όλους. Αγόρασε μεγάλη ποσότητα και φύλαξέ τα για τις ημέρες που χρειάζεσαι να ετοιμάσεις κάτι πρακτικό. Για παράδειγμα, αυγά, κοτόπουλο, κιμά, ζυμαρικά είναι τρόφιμα που μπορούν να φάνε όλοι ανεξαρτήτως ‘παραξενιών’.
φτίαξε πλάνο και ενημέρωσε από πρίν. Τις περισσότερες φορές δεν σκεφτόμαστε καθόλου τί θα μαγειρέψουμε προτού ανοίξουμε το ψυγείο ‘για να δούμε τι έχουμε’. Χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να γράψετε μια λίστα με το μενού της εβδομάδας, σκεφτείτε περίπου 10 γεύματα τα οποία αρέσουν σε όλους. Επιπλέον, αν όλοι γνωρίζουν τι να περιμένουν εκείνη τη μέρα είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτείτε και να βρείτε από κοινού μια μέση λύση.
χρειάζεται συμβιβασμός. Όταν μαγειρεύεις, μπορείς να είσαι και ευέλικτος προσθέτοντας ή αφαιρώντας ανάλογα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να φτιάξεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε μια χωριάτικη σαλάτα για παράδειγμα, μην αποκλείσεις την φέτα επειδή δεν την αντέχει με τίποτα κάποιο άλλο μέλος. Κράτα τα όλα, αλλά στο πλάι, ή σε ξεχωριστό πιάτο.
στρώσε και τους υπόλοιπους ‘στη δουλειά’. Είναι γεγονός ότι ο καθένας μαγειρεύει σύμφωνα με το γούστο του, οπότε εάν ακόμα και τα παιδιά κάποιες μέρες αναλάβουν την προετοιμασία, είναι σίγουρο ότι θα φάνε χωρίς πρόβλημα.
*Περισσότερες ιδέες και στο pinterest.com/diatrofiallios