Άρθρα

Όταν διαφορετικά γούστα συνυπάρχουν σε ένα σπίτι

11

 

..εννοώντας πάντα τα διατροφικά γούστα. Η διατροφική προτίμηση αποτελεί ένα ξεκάθαρα προσωπικό χαρακτηριστικό. Κατά συνέπεια, σε μια οικογένεια 4 ατόμων συνυπάρχουν και 4 διαφορετικές απόψεις για το ‘τί πρέπει να φάμε σήμερα’. Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρχουν ιδιαιτερότητες π.χ. κάποιος πρέπει να χάσει βάρος, έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο ή κάποιο πρόβλημα υγείας γενικότερα, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ως αποτέλεσμα εκείνος που μαγειρεύει, εσύ, αναγκάζεσαι να ετοιμάσεις 2 ή και 3 διαφορετικά γεύματα.
Πώς μπορείς λοιπόν την κρίσιμη ώρα να κρατήσεις τους πάντες ευχαριστημένους μαγειρεύοντας μόνο μία φορά;
Δοκίμασε:

τρόφιμα-passepartout. Βρές τα τρόφιμα που καταναλώνετε σαν οικογένεια σχεδόν καθημερινά και αρέσουν σε όλους. Αγόρασε μεγάλη ποσότητα και φύλαξέ τα για τις ημέρες που χρειάζεσαι να ετοιμάσεις κάτι πρακτικό. Για παράδειγμα, αυγά, κοτόπουλο, κιμά, ζυμαρικά είναι τρόφιμα που μπορούν να φάνε όλοι ανεξαρτήτως ‘παραξενιών’.

φτίαξε πλάνο και ενημέρωσε από πρίν. Τις περισσότερες φορές δεν σκεφτόμαστε καθόλου τί θα μαγειρέψουμε προτού ανοίξουμε το ψυγείο ‘για να δούμε τι έχουμε’. Χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να γράψετε μια λίστα με το μενού της εβδομάδας, σκεφτείτε περίπου 10 γεύματα τα οποία αρέσουν σε όλους. Επιπλέον, αν όλοι γνωρίζουν τι να περιμένουν εκείνη τη μέρα είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτείτε και να βρείτε από κοινού μια μέση λύση.

χρειάζεται συμβιβασμός. Όταν μαγειρεύεις, μπορείς να είσαι και ευέλικτος προσθέτοντας ή αφαιρώντας ανάλογα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να φτιάξεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε μια χωριάτικη σαλάτα για παράδειγμα, μην αποκλείσεις την φέτα επειδή δεν την αντέχει με τίποτα κάποιο άλλο μέλος. Κράτα τα όλα, αλλά στο πλάι, ή σε ξεχωριστό πιάτο.

στρώσε και τους υπόλοιπους ‘στη δουλειά’. Είναι γεγονός ότι ο καθένας μαγειρεύει σύμφωνα με το γούστο του, οπότε εάν ακόμα και τα παιδιά κάποιες μέρες αναλάβουν την προετοιμασία, είναι σίγουρο ότι θα φάνε χωρίς πρόβλημα.

 

Πώς μπορούν όλα λοιπόν να συνοψιστούν; Πρόγραμμα – Σχεδιασμός – Συμβιβασμός.
Καλά μαγειρέματα!
*Περισσότερες ιδέες και στο pinterest.com/diatrofiallios
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Scroll to Top