Είναι γεγονός ότι λόγω της προόδου στις μεθόδους καλλιέργειας και των εισαγωγών ακόμα και από τις πιο μακρινές χώρες του εξωτερικού, μπορούμε πλεόν να βρίσκουμε όλα τα φρούτα & λαχανικά, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους (π.χ. φράουλες μες στο καταχείμωνο). Τέτοιες αγορές ωστόσο πέρα από δαπανηρές, φθίνουν σε ποιότητα (φρεσκάδα, άρωμα, γεύση).
Βλέπω λοιπόν τον παραπάνω πίνακα εποχικότητας όπως δημοσιεύτηκε στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς του Ινστιτούτου Prolepsis, και προχωρώ στα συμπεράσματα:
*Στην καρδιά του χειμώνα η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές…από Μάρτιο η ποικιλία,
*βλέποντας τον πίνακα σαν quiz, δεν έπεσα μέσα ούτε στα μισά,
*googles συνταγές με αρακά – blogs about it soon*.